keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Palak Paneer ja Currykikherneet

..Makumatka tälläkertaa Intiaan.
Hups, varsin (wwUuhUU) onnistunut sellainen! Todellinen kasvisruoan kateutta-herattävä spektaakkeli!

Intialaisissa ravintoloissa on sillointällöin upea piipahtaa: makunystyrät päivittyvät aina uudelle tasolle ja muistaa miten ruokaa oikeasti tosissaan voi maustaa. Supisuomalaisessa ruuanlaitossa ei maustamista oikeen kunnolla koskaan tuoda esille. Ehkä täälläpäin luotetaan liikaa raaka-aineiden omaan makuun. Ei ole tarvetta sotkea sekaan mitään hämäävää-tekijää.. :) minkäs sille mahtaa, kun kotimaiset kasviket ynnä muut yleensä ovat aivan fantastisen makuisia.

Toisinaan kuitenkin on upeaa maistaa jotain - esimerkiksi näin Intia-tyyliin - voimakkaasti maustettua muonaa.. Taikka vaikka koittaa itse!
1) Palak Paneer: silkkaa maustamisen taikaa... Ensin pannulle reilu loraus rypsiöljyä. Sekaan tirisemään teelusikallinen sinapinsiemeniä. Loput mausteet: jeera, chilihiutaleita ja garam masala joukkoon.
2) Suikaloitua kelta- ja punasipulia, muutama valkosipulinkynsi ja pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna joukkoon..
3) Pakastepinaattipussillinen suoraan pakkasesta..
4) ..ja reilu loraus soijaa.
5) Lämpöä pienemmälle, rauhallista hauduttelua jonkinaikaa.
6) Hieman ennen tarjoilua, kyytiin vielä paloiteltua kotijuustoa ja pinnalle ripotellen tuoretta korianteria..

7) Currykikherneet: edellistä yksinkertaisempi.. Rypsiöljyyn ensin mausteet: chili, currya (reilusti) ja mustapippuri.
8) Puolikas kuutioitu punasipuli ja valutetut kikherneet paketista sekaan
9) Paistamista sen aikaa että sipuli pehmenee.. (ei kokin, vaan se pannulla oleva..)
10) Tomaattipureepurkillinen ja puolikkaan nyrkin kokoinen möhkäle ricottaa matkaan..
11) Kermaa ja vettä perään niin että saadaan haluttu konsistenssi..
12) Kansi päälle ja hauduttelua tarjoiluun-saakka..
Kylkeen valkoista riisiä, jossa mukana kourallinen granaattiomenansiemeniä ja tietty naan-leipää. Raita-soosia unohtamatta!

***Bon voyage!
***nam....namnamnam. Näin. Ihan juurikin samaa makumaailmaa mitä kotikaupungin-mainettakin-niittäneet Intialaiset ravintolat tarjoilevat..
***Palak paneer:iin juustona joku kaupan piimä/munajuusto TAI nyt kun joulu on ovella ja juustoa syntyy omasta takaa, niin sellaista!!
***Raita = jogurttia, raastettua kurkkua, valkosipulia, tilkka sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Ehkä ripaus jeeraa, chiliä tai garam masalaa, tuoretta korianteria jne.. jos tahtoo..
***mausteiden juhlaa. Toista toisen perään kunnes hieman jo hirvittää! Lopputulos on maagisen herkullista. Luottavaisin mielin kokeilemaan!!!

Ei kommentteja: